Panama Papers : historie odhalení celosvětového významu - Obermayer, Bastian, 1977- (Host, 2017)
Bastian Obermayer, investigativní novinář Süddeutsche Zeitung, a jeho kolega Frederik Obermaier jsou rozrušeni. Brzy zjistí, že mají co do činění s daty o stovkách a tisících společností, díky kterým nahlédnou do absolutně uzavřeného paralelního světa, v němž se pracuje s ukrytými miliony. Jsou to peníze korporací, premiérů i diktátorů, šejků, emírů a králů, mafie, překupníků a drogových bossů, tajných agentů, představitelů FIFA, aristokratů, celebrit a velmi bohatých lidí. Autoři se rozhodli aktivizovat Mezinárodní sdružení investigativních novinářů - ICIJ. Více než čtyři sta novinářů z nejvýznamnějších médií na světě spolupracovalo v přísném utajení, aby na jaře 2016 simultánně publikovali takzvané Panamské dokumenty.