Tajemná magie - Baddiel, Ivor, 1963- (Děsivé umění, 2004)
Eskamotérství je především záležitost šikovných rukou a tak i v této "děsivé" publikaci uvidíme několik triků, které se dokonce můžeme i naučit. I když si pokročilejší kousky mágové vždycky velice dobře střežili a střeží, přece jen budeme mít možnost nahlédnout pod pokličku, jakou vytváří pro diváky iluzi k odvedení pozornosti a co mezitím skutečně udělají, abychom měli dojem kouzla. Podíváme se do zákulisí kouzelnické kuchyně, nahlédneme do minulosti magie a poznáme některé slavné pány kouzelníky s jejich podivnůstkami. Cestu napříč knihou nám zpříjemní vtipné kresbičky a glosy. Publikace nabídne svým dětským čtenářům i rady jak uspořádat vlastní kouzelnické vystoupení. Z edice Děsivé umění.