Stříbrňák z Měsíčního údolí - Ešner, Antonín, 1956- (Agentura Rubico, s.r.o., 2017)
„Kdo jiný, než myslivec, osvícený a vybavený znalostmi života zvěře, by se měl postarat o to, aby život pokračoval a ochránil ty, jež mu byli svěřeni zákonem? Kdo jiný by měl na sebe vzít odpovědnost?“ To je ústřední myšlenkou knihy povídek z lesů, vod a strání, nazvanou podle hrdiny hlavního příběhu „Stříbrňák z Měsíčního údolí“. Kniha pro všechny, jimž není lhostejný osud naší krásné přírody, vyzývá k návratu k mysliveckým zvykům a tradicím. Podle nich je morální kodex myslivce založen na nezištném přátelství, čestném jednání, ochotě pomáhat lidem kolem sebe, ale zejména tvorům ve volné přírodě.