Píšťalka - Grisham, John, 1955- (Světový bestseller (Knižní klub), 2017)
Nejnovější román Johna Grishama – včetně připojené bonusové povídky Svědek procesu – přináší další strhující příběh, který potvrzuje výjimečné a neotřesitelné postavení tohoto autora v žánru právnických thrillerů. Soudci jsou čestní a spravedliví. Jejich poctivost a nestrannost tvoří základ dobře fungujícího právního systému. Co když ale někdo z nich obejde zákon nebo přijme úplatek? Lacy Stoltzovou, zaměstnankyni Kárné komory dohlížející nad etickým chováním soudců, kontaktuje záhadný muž a slíbí jí odhalení nejzkorumpovanějšího vykonavatele práva v dějinách USA. Informátor byl kdysi sám právníkem, zdá se tedy, že může poskytnout zasvěcená fakta. Ale odkud je bere? A kdo obviňovaného soudce financuje? Odhalování takových finančních toků, zvlášť stojí-li za nimi mafie, hrozí vždy nebezpečím. Tentokrát však doslova smrtelným…