Báje a pověsti z Čech a Moravy. - Hulpach, Vladimír, 1935- (Libri, 2002)
Autor rozdělil nashromážděný materiál do tří základních kapitol (Z časů bájných a nejstarších, Z věku středního, Z doby nové), v nichž mapuje region pro čtenáře všech věkových kategorií. Kniha je doplněna slovníčkem méně obvyklých výrazů. Svazek obsahuje téměř sto převyprávěných pověstí a bájí ze středních Čech.