Prostonárodní kuchařka Květy Fialové - Fialová, Květa, 1929-2017 (EAT CETERA, 2017)
První kuchařka Květy Fialové je na světě a s ní řada původních receptů na pokrmy, které tato slavná filmová a divadelní herečka vařila nejraději. V kuchařce převažují nápadité recepty, které vycházejí z Květiny fantazie. Podle nich vykouzlíte neobvyklé saláty, polévky, herecké rychlovky a také se dozvíte, jak připravit lehká zeleninová jídla, středomořské speciality, ryby, drůbež i tradiční dezerty. Květa Fialová vynikala nejen jako herečka, ale i jako kuchařka, která celý život ráda vařila, a to nejraději pro ostatní. Recepty provází Květa svým komentářem a vzpomíná na zákulisí své domácí kuchyně. V kuchařce nechybějí ani vzpomínky na rodinu, herecké přátele a na maminku, za kterou se Květa celý život vracela na Slovensko. Právě od ní pochází řada původních slovenských receptů. Každý recept je doplněn uměleckou fotografií pokrmu od přední české divadelní fotografky Aleny Hrbkové, se kterou se Květa často potkávala na své domovské scéně v Divadle ABC. V knize dále najdete fotografie z rodinného alba Květy Fialové, z nichž mnohé ještě nikdy nebyly zveřejněny. Ochutnejte tuto knihu...