Patočkovy interpretace literatury - Blahutková, Daniela, 1973- (Estetika (Pavel Mervart), 2014)
Anotace se zabývá texty Jana Patočky. První část publikace představuje Patočkův pohled na vztah literatury a mýtu, druhá část knihy přináší texty věnované literatuře a filozofii.