Jak na ryby - Yates, Christopher (Jota, 2013)
Klenot mezi knihami o rybaření od jednoho z nejznámějších anglických rybářů. Rybaření provází lidstvo už odnepaměti. Jen se z původního zdroje obživy proměnilo v rozšířeného a velice oblíbeného koníčka. Obzvlášť v dnešní době plné zmatků, stresů a nejistoty je příjemné usadit se s prutem na břehu řeky či rybníka, zapomenout na všechny starosti, nechat se unášet šploucháním vln a užívat si klidu obklopeni přírodou. A těžko byste hledali zasvěcenějšího průvodce tímto světem, než je Chris Yates, známý britský propagátor rybaření. Provede vás jednou rybářskou sezónou, od prvního nedočkavého nahození až po závěrečné loučení s kamarády. Můžete spolu s ním prožívat jeho úspěchy i nezdary, sledovat proměny řeky v průběhu roku, překonávat nepřízně počasí a zažívat netušená dobrodružství. A pokud přitom sami dostanete chuť sebrat prut a vyrazit k vodě, tím líp.