Tajný život stromů : co cítí a jak komunikují : objevování fascinujícího světa - Wohlleben, Peter, 1964- (Kazda, 2016)
Nečekané skutečnosti v životě stromů: stromy mají paměť, předávají si informace, pociťují bolesti, dokonce mohou dostat úpal a časem se jim tvoří vrásky. Mnohé stromy, jako například duby, spolu navzájem komunikují prostřednictvím vonných látek.