Dvanáct nesmrtelných : tucet netuctových povídek - Rampas, Zdeněk, 1956- (Argo, 2015)
Antologie top české a slovenské fantastiky nabízí ukázkový průřez výjimečných literárních talentů s bezbřehou poutavou fantazií a je poctou k dvacátému výročí existence Akademie sci-fi, fantasy a hororu. Působivou antologii sestavil odborník na slovo vzatý, prezident Československého fandomu Zdeněk Rampas a jedná se o práce nominované na Cenu z celé české a slovenské produkce posledních dvaceti let. Výběr nejlepších prací oceněných Akademií SFFH od roku 1999 čítá tři horory, čtyři fantasy a pět sci-fi povídek od autorů české a slovenské fantastiky již dávno zvučných jmen. Název sbírky poukazuje s úsměvem na Francouzskou akademii, pro niž jsou její členové tak zvaní nesmrtelní. Ambice na čtenářskou nesmrtelnost nechybí ani předkládaným povídkám. Bonusem jsou uvádějící medailonky autorů a základní informace o povídkách. V závěru pak přehledy výsledků ASFFH od jejích začátků do současnosti.