Pozoruhodná místa naší vlasti 2 - Kocourek, Jaroslav (Naše země, 2016)
Kniha přináší další pozoruhodná místa, která, ať již byla vytvořena přírodou nebo lidskou rukou, jsou zajímavá nejen na pohled, ale i skutečností, že se s nimi pojí poutavý příběh. Dozvíte se například, jak a kde vznikala Bible kralická. Vydáte se do hlubin propasti, která by mohla být nejhlubší na světě, nebo na výlet za Babičkou a kněžnou Zaháňskou. Zjistíte, jak lidé ve středověku „recyklací“ starých hadrů vyráběli papír, poznáte příběh prvního českého automobilu nebo podlehnete kouzlu zpívající fontány. A také si vzpomenete, že vše zlé je pro něco dobré, v příběhu paní ředitelové, jejíž zranění vedlo ke vzniku kostky cukru. Kniha poutavou formou nabízí i spoustu dalších zajímavostí pro každého čtenáře.