Rok v Paříži : bonjour la France! - Ulrich, Stefan, 1963- (Motto, 2016)
Poté, co rodina Ulrichových strávila čtyři vzrušující roky v Římě, přišlo v létě 2009 stěhování do Paříže. Přestože manželka měla z přesunu k Seině radost, pociťoval Stefan určité pochyby. Jednak si Itálii oblíbil, jednak jeho znalosti francouzštiny byly poněkud zaprášené. A tak byly první týdny a měsíce v novém městě někdy překvapivě komplikované a jindy až vesele katastrofální. Od hledání bydlení za astronomické nájmy přes domovníky a řemeslníky, kteří sami sebe berou spíš jako umělce, až po pokus přimět Nicolase Sarkozyho poskytnout rozhovor. Přesto celá rodina dospěla ke zjištění, že Francouzi jsou sice zvláštní, ale mimořádně sympatický národ