Husův dům - Smolíková, Klára, 1974- (Albatros, 2015)
Bohatě ilustrovaná kniha doplněná komiksy je inspirována expozicí Husova domu v Kostnici a naučnou stezkou kolem Kozího hrádku u Tábora. Určeno dětem. Německá Kostnice na břehu Bodamského jezera je idylické historické městečko, kterým dnes proudí davy turistů. S rodiči sem zavítá i Blanka. U bludného kamene najde husí pírko, díky kterému se setká s velice zvláštní husou. Pták umí mluvit, ví všechno o Janu Husovi, a dokonce nechá několikrát dívku nahlédnout do minulosti.