Vraždy podle plánu : ze zákulisí ruské mafie - Mironov, Georgij (Víkend, 2000)
Fiktivní příběh prostřednictvím osudů několika mafiánských bossů dává nahlédnout do způsobu organizace a fungování ruské mafie. Seznamuje s její hierarchií, vnitřními zákony, mezinárodními obchody. Líčí práci prokuratury, soudních orgánů a Interpolu. Autor čerpá ze znalosti autentického prostředí a zkušeností, které nasbíral jako odborný poradce generálního prokurátora Ruska.