Knihy a hvězdy - Grygar, Jiří, 1936- (Cykloknihy, 2016)
Souborné vydání dvou knih, pod nimiž jsou podepsáni dva velikáni české literatury Jiří Grygar a Jan Neruda. Na první pohled dosti nesourodé spojení. O Jiřím Grygarovi je známo, že je astronomem a astrofyzikem, ale co má s tématikou hvězd společného Jan Neruda? Kupodivu hodně. Navíc Jiří Grygar si tentokrát od svého oblíbeného tématu tak trochu odpočine. Vyznává se totiž ze svého vztahu ke knihám. A ne k ledajakým