Krev na lopuchu - Vondruška, Vlastimil, 1955- (MOBA, 2013)
Výběr detektivních povídek z tvorby Vlastimila Vondrušky, které se odehrávají v různých dobách od středověku až do 18. století. Příběhy plné překvapivých zápletek, živých dialogů a jedinečné dobové atmosféry zavedou čtenáře do prostředí hradů, měst i vesnic. Výběr obsahuje nejlepší povídky publikované v letech 1986-2006 i řadu dosud nevydaných textů.